Jóban rosszban 2019 02 27

A térdízületi porc (meniscus) szakadása ritkább jelenség és többnyire akkor történik, amikor a térd elcsavarodik mozgás közben. Mivel az idősödéssel egyre gyengül a porc, ez akár a hétközna...

Előnyei: · egyenesen az izomsejtben szívódik fel, · nem igényel telítő fázist, · elég csak kisebb adag is, ráadásul 5-ször kisebb, mint a kreatin monohidrát, · nagy mennyiségű szénhidrát nélkül is hatékony, · nem köti meg a vizet, · nem okoz puffadást. Krea-Genic A krea-genic egy újabb szabadalmaztatott formája a kreatinnak, szállító rendszerrel, aminek köszönhetően stabil a gyomorban és a vérben is. Jobban felszívódik és tökéletesen állandó az emésztőrendszerben, nem modifikálódik át hatástalan kreatininná. A sejtekbe gyorsan bejut, ami biztosítja a magasabb ATP termelést, izomenergiát, növeli az izmok teljesítményét és gyorsítja a regenerálódást. A pozitív eredmények már az első néhány nap után észrevehetőek. Előnyei: · jól szívódik fel, · állandó az emésztőrendszerben, · nem változik át kreatininra, · már néhány adag után érezhető a hatása. Kreatin HCL (Koncentrált kreatin hidroklorid) A legmodernebb kreatin forma, sokszor a "kreatin jövőjének" is nevezik. Ez azért van, mert forradalmi formula, amely abban jeleskedik, hogy egyenesen extrém a felszívódása, a tudományos kutatások szerint, akár 70%-kal jobb, mint a kreatin monohidrátnak.

Speciális kreatinok | GymBeam.hu

Jobb a kihasználhatósága, biztosítja a gyorsabb erő- és izomtömeg növekedést, semlegesíti a tejsavat, ami segít a regenerálódás során a jobb teljesítmény eléréséhez. Előnyei: · nem változik át kreatininra, · 100%-os a kihasználhatósága, · már az első adag után érezhető a hatása, · nem igényel telítő fázist, épp ezért sem olyan drága, · 10-szer erősebb, mint a hagyományos kreatin, · nem okoz emésztési gondokat és felfúvódást. Kreatin Malát A klasszikus kreatin monohidráttal összehasonlítva jobban oldódik a vízben, hatékonyabb az ATP ciklusban, tehát az izomenergia elérésében, megakadályozza az emésztési nehézségeket. Nagy plusznak számít, hogy nem köti meg a vizet, így hidratál és nem a gyomorban, hanem az izomsejtekben megy végbe az izomnövekedés, ami végülis megszünteti, kizárja a puffadást. Előnyei: · jobb az oldhatósága és felszívódása, · nem okoz emésztési panaszokat és puffadást, · növeli a sejttérfogatot, · kiemelkedően gyorsítja a regenerálódást és csökkenti a fáradtságérzetet az edzés alatt, · nem köti meg a vizet.

Mire jó a kreatin gyakori kérdések

Kreatin-foszfát Mint ahogy az a nevéből is ered, ez a kreatintípus a kreatin és a foszfát molekula egyesítéséből jön létre. Sok sportoló azért keresi, mert szerintük a legideálisabb adenozin-trifoszfát forrás és az izomenergia fő szállítója. A száraz izomtömeg növelésére szolgál és nem köti meg a vizet. Épp ellenkezőleg, növeli az erőnlétet, könnyen emészthető és sokak szerint hatékonyabb, mint a monohidrát. A kreatin-foszfátot nem szükséges nagy mennyiségben fogyasztani, elég csak keveset is. Előnyei: · könnyen emészthető és felszívódó, · nem köti meg a vizet, · nem igényel nagy adagokat. Kre-alkalyn A kre-alkalyn egy több évig tartó kutatás eredménye, és azzal jeleskedik, hogy vízzel való érintkezés során nem alakul át kreatinná, tehát egy olyan anyaggá, melynek a hasfájás és hányinger a mellékhatása. A kutatások szerint a klasszikus kreatinnak kevesebb, mint 7. 0 a pH értéke, épp ezért változik át kreatininra, miközben a kre-alkalynnek magasabb, mint 12, és ennek köszönhetően stabilabb ez az anyag és nem alakul át kreatininra.

Mire jó a kreatin

Áttekintés Tiszta, por alakú teljesítmény A kreatin növeli a fizikai teljesítményt rövid, sorozatos, nagy intenzitású testmozgás során. A kedvező hatás napi 3 g kreatin bevitelével érhető el. A 100%-os kreatin-monohidrát tiszta, gyógyszerészeti tisztaságú, por alakú kreatin-monohidrátból készül. A por íztelen, ezért könnyen keverhető egyéb táplálék-kiegészítőkkel, pl. tömegnövelőkkel vagy fehérjeturmixokkal. A 100% kreatin-monohidrát az összes többi BioTech USA termékhez hasonlóan biztonságos, gondosan kiválasztott alapanyag. Felhasználási javaslat Egy adag elkészítéséhez keverj el 5 g kreatin-monohidrátot 5 dl tetszés szerinti italban. Feltöltési szakasz: az első héten fogyassz napi négy adagot – kettőt edzés előtt, kettőt pedig utána. Fenntartó szakasz: a feltöltési szakasz után fogyassz napi 2 adagot – egyet edzés előtt, egyet pedig utána. Összetevők Pharmaceutical Grade Micronized Creatine Monohydrate (200 mesh)

Kreatin - Gyakori kérdések

Előnyei: • kimondottan jó a felszívódó képessége, • kiválóan oldódik, 59-szer jobban, mint az egyéb formák, • egyedülálló micro adagolása van, • nincsenek mellékhatásai, mint a puffadás és nem köti meg a vizet sem. Kreatin nitrát A kreatin nitrát kb. 10-szer jobban oldódik a vízben, mint a kreatin monohidrát. Ám még egy kutatás sem bizonyította azt be, hogy hatékonyabb, mint a kreatin monohidrát. Nagy előnynek számít, hogy segít növelni az oxidok vazodilatációját és maximalizálja a felszívódást az izompumpáláshoz. Előnyei: • kiválóan oldódik a vízben, • jó a felszívódása, • tágítja az ereket. Tri-kreatin citrát Ez a típus egy teljesen új generációja a kreatinnak. Három kreatin molekula van benne, amelyek egy kreatin-citrát molekulára csatlakoznak, aminek köszönhetően 10-szer nagyobb az oldhatósága a kreatin monohidráttal összehasonlítva. Hogy még jobban megközelítsük a témát, tudományosan is igazolt, hogy a kreatin-citrátból 90% kreatin szívódik fel az izmokban, miközben a monohidrátnál ez 40%.

Ez azt jelenti, hogy csökken a szükséges napi adag és végezetül javul a felszívódás és eltűnik a tipikus "kreatin felfúvódás ". Ennél a kreatin típusnál nem szükséges a telítő fázis, sem a dextróz vagy egyéb cukrok fogyasztása a zsír lerakódásához, ami megint csak egy újabb pluszt jelent. Előnyei: · nagyobb a felszívódása, · nagyon hatékony, · nem okoz felfúvódást és egyéb mellékhatásokat, mint a kreatin monohidrát, · nem igényel telítő fázist. Kreatin Ph-X Ez a kreatin az újabb kreatin típusok közé tartozik, és hasonlóan, mint az előző típus, ez sem igényel telítő fázist. A felszívódása többszörösen magasabb, mint a klasszikus monohidrátnak, és az emésztőrendszeren változás nélkül megy át. Gyorsan felszívódik a véráramba és nem változik át kreatinra, aminek köszönhetően a test a 100%-át csak az izmoknak hasznosítja. Mivel nem okoz semmilyen emésztési nehézséget és nem köti meg a vizet, nem csak a férfiak körében, de a nők között is elég közkedvelt. Előnyei: · jobb a felszívódása, mint a kreatin monohidrátnak, · 100%-os a kihasználtsága, nem változik át kreatininra, · nem köti meg a vizet, · nem okoz emésztési zavarokat és felfúvódást, · ideális nőknek és férfiaknak egyaránt.

Mire jó a kreatin b

Kreatin egyéb formái - több új típusú kreatint foglal magába, mint a Kreatin ph-X, Krea-genic, Kreatin Etil-észter, Kreatin-foszfát és mások, amelyek célja hatékonyan növelni az izomtömeget, erőnlétet és teljesítőképességet. Azután, hogy a piacot ellepte a kreatin monohidrát, ami nem felel meg mindenkinek, újabb kreatin típusok jöttek létre. Abban különböznek, hogy másképp szívódnak fel és másképp hatolnak át a sejtfalakon. A legnagyobb része ennek a formának nem igényel telítő fázist, nem okoznak emésztési nehézségeket, mint a "kreatin felfúvódás". Kreatin Ethyl Ester (CEE) A Kreatin Ethyl Ester a második legismertebb kreatin típus, ez is igazából kreatin monohidrát, amely egy észter nevű összetevővel van gazdagítva. Abból az okból kifolyólag készült, hogy néhány sportolónak nem felel meg a kreatin monohidrát felszívódása, amely még ha hatékonyan is növeli az izomtömeget, rosszabb lehet a feszívódása. Épp az észterifikáció növeli azt a képességét, hogy jobban áthatol a sejtfalakon, ami növeli a hatékonyságát és a felszívódását is.

  1. Mire jó a kreatin stone
  2. Pécs, Székesegyház » KirándulásTippek
  3. Lego city kórház 60204
  4. Aux bemenet mire jó
  5. Libri ajándékkártya használata online payment
  1. Megbízási szerződés járulékai 2020