Jóban rosszban 2019 02 27

A térdízületi porc (meniscus) szakadása ritkább jelenség és többnyire akkor történik, amikor a térd elcsavarodik mozgás közben. Mivel az idősödéssel egyre gyengül a porc, ez akár a hétközna...

 1. Herédi Általános Iskola
 2. Hatvani tankerületi központ hatvan radnóti tér
 3. Hatvan tankerületi központ

Balázs József – információink szerint – úgy rendelte el a Hódmezővásárhelyi Tankerülethez tartozó, Mártély községben található Varga Tamás Általános Iskola Mártélyi Tagintézmény bezárását, hogy a döntést megelőzően nem tárgyalt sem a szülőkkel, sem az intézmény pedagógusaival, sem a helyi önkormányzattal. A mártélyi önkormányzat március végén kapott egy levelet Balázs József től arról, hogy az iskola megszüntetését tervezik. A felvetésre az önkormányzat statisztikákkal alátámasztva jelezte, hogy nem értenek egyet az intézmény megszüntetésével, ám erre a levélre már csak azt a reakciót kapták, hogy forduljanak a minisztériumhoz az ügyben. Az iskola tényleges bezárásról szóló első írásos tájékoztatás az önkormányzathoz június 15-én érkezett. A lapunk birtokába jutott, a szakmai igazgatóhelyettes által jegyzett dokumentumban az szerepel, hogy "Balázs József tankerületi igazgató úr korábbi szóbeli értesítését megerősítve, az oktatásért felelős miniszter úr nevében eljárva meghozták a döntést, melynek értelmében támogatják az átszervezést".

Herédi Általános Iskola

Január elsejétől a hatvani iskolák működtetését is átvette a tankerületi központ, vagyis ettől az évtől az oktatási intézmények finanszírozását teljes egészében a tankerület végzi, míg korábban ez az önkormányzatok feladata volt. A hatvani központ vezetője arról beszélt, hogy gond nélkül zajlott az átállás, az együttműködés sikeres az iskolákkal. Ennek köszönhetően több oktatási intézményeket érintő fejlesztés is megvalósult Hatvanban. A Hatvani Tankerületi Központ irodája adott helyet annak a sajtóbeszélgetésnek, amelyben bemutatták a tankerület eddigi munkáját. A központ január elsejétől a tankerülethez tartozó iskolák finanszírozását is átvette. Ennek köszönhetően, anyagilag is támogatja az intézményeket, továbbá hozzájárul ahhoz, hogy az oktató-nevelő munka a megfelelő ütemben haladjon. Kutalik Márta, a Hatvani 5. Számú Általános Iskola igazgatója elmondta: zökkenőmentesen zajlott átállás és a dologi segítségeken túl, szakmai kérdésekben is bátra fordulhatnak a tankerület munkatársaihoz.

A településen jelenleg aláírást gyűjtenek azért, hogy ne zárjon be az alsó tagozat: azok a szülők, akiknek a gyermeke a mártélyi iskola diákja, már mind aláírták a kezdeményezést, illetve már a kisgyerekeket nevelő szülők is jelezték, hogy nagyon szeretnék, ha nem kellene máshová járatniuk majd gyermekeiket. Egyértelmű az igény arra, hogy maradjon az iskola – fogalmazott a polgármester. A mártélyi gyerekek szülei így levelet írtak az Emberi Erőforrások Minisztériumának, ebben is jelezve, hogy korábban semmilyen tájékoztatást nem kaptak az ügyben. A községben teljes kétségbeesés uralkodik, hiszen nem elég, hogy az elmúlt három hónapban a járványhelyzet teljesen felforgatta az iskola mindennapjait, a gyerekek most az sem tudják, szeptembertől hol folytathatják tanulmányaikat. Mi szülők is, az elmúlt években nagyon sokat kaptunk ettől az iskolától, melynek különleges mivoltát éppen az alacsony létszám jelenti. A kis létszámból adódóan gyermekeink különleges, egyénre szabott bánásmódban részesülhetnek.

Hatvani tankerületi központ hatvan radnóti tér

A Hatvani Tankerületi Központhoz tartozó oktatási intézményekben is bevezették a 16 óráig tartó tanítást, amely számos előnnyel jár. A délutáni foglalkozásokon a pedagógusoknak lehetőségük nyílik arra, hogy a tanulókat jobban megismerjék, ezáltal fejleszteni tudják azokat a képességeiket, amikben valójában tehetségesek. Így különböző szakkörökön, versenyeken, pályaválasztási tanácsadásokon vesznek részt a diákok. Ezen kívül arra is jut idő, hogy társasjátékozzanak vagy éppen sakkozzanak egymással. – A délutáni elfoglaltságok a szülőket is megnyugtatják, hiszen tudják, hogy hasznos és érdekes programok közül válogathatnak a gyermekeik – emelte ki Horváth Márta, a Hatvani Tankerületi Központ vezetője. A sajtóbeszélgetésen szó volt azokról a pályázatokról is, amik az iskolák fejlesztését, szakmai előmenetelét, valamint az új pedagógiai módszerek kiépítését hivatottak segíteni. Az eseményen a nagyfügedi, a kisnánai és a parádi általános iskola vezetői is beszámoltak a tapasztalataikról. Fotó: Albert Péter Varga Dalma

Hatvan tankerületi központ

 • Hatvani tankerületi központ teljes
 • Hatvan tankerületi központ
 • Intézménytörzs - Intézménykereső
 • Igaz történet alapján film
 • Afrikai kislányt fogadott örökbe Kárpáti Rebeka - Blikk.hu
 • Nyitott Családi Erőforrás Központ Hatvanban - Hatvan, Hungary
 • Beépíthető sütő arcep.fr
 • Hatvani Tankerületi Központ
 • Drain lemez felrakása home
 1. Dji tello magyar
 2. Jatekok gyerekeknek
 3. Amd radeon r7 m360 teszt
 4. Cashflow gyerekeknek
 5. Nyerő páros 2019 fehér balázs