Jóban rosszban 2019 02 27

A térdízületi porc (meniscus) szakadása ritkább jelenség és többnyire akkor történik, amikor a térd elcsavarodik mozgás közben. Mivel az idősödéssel egyre gyengül a porc, ez akár a hétközna...

  1. „Kispolgári anarchia, kispolgári diktatúra!”– A Pajtás daloljunk X című punk válogatás albumról – NullaHatEgy
  2. Pajtás Daloljunk X (Magyar Punk 1982-1986) (2017, Translucent Red, Vinyl) | Discogs

Az első lemezüket, az 1988-at ezen turné bevételeiből finanszírozták. Jellemzően előbb jelent meg Ausztriában, mint hazánkban. A rendszerváltás után Az orosz csapatok kivonulása "alkalmából" egy remekül időzített nagylemez jelent meg, Viszlát Iván címmel (1989). Ez a 20. 000 feletti eladott lemezszámával korának legkelendőbb közép-európai punk rock albumának számított. Hasonlóan népszerű lett a következő, jóval kiforrottabb konceptalbum, az Előre kurvák, gengszterek 1992-ben. Ennek címadó dala egyfajta "Aurora-himnusz"-ként ismert. Az ez utáni két albummal (FelTámadás, 1993 és Keserű cukor, 1994) metálosabb irányba indult el az Aurora, de végül visszatértek a punk gyökerekhez. 1994-ben történt egy tagcsere is, Polyák kiszállt és helyét Blinker vette át. És ebben az évben jelent meg a német Wizóval közös válogatásalbumuk, a Mindhalálig Punk. Ezen található néhány korábban kiadatlan, illetve újrahangszerelt felvétel (Barikádharcos, Fojtogatók, Kis kurva, Bella Csaó, Másvilág, Ég veled). 1996-ban jelent meg új, ismét punk "slágeralbum"-nak számító lemezük, a Nincs karácsony.

„Kispolgári anarchia, kispolgári diktatúra!”– A Pajtás daloljunk X című punk válogatás albumról – NullaHatEgy

Egyenesen Londonból jött az infó, a zene, a fanzine-ok, képeslapok, ruhák, jelvények, bakancsok, szinte minden, ami punk volt. – Hogyan tudtatok zenéhez jutni annak idején? – A veszprémi "elpunkulást" tudom csak pontosan. A Közellenség Tina nevű angol barátnője – a basszusgitárosuk unokatestvére, egyben az énekesük felesége – küldte Veszprémbe helyes kis csomagokban. Emellett egy félig angol, félig magyar barátnőm, Beáta Pozitíva Díva keze is benne lehet, hogy Magyarországra került a punkkultúra. Ő Punk Díva, én meg Lady Punk vagyok, így vagyunk barátnők. – Melyik zenekarok voltak a kedvenceid? – Abban az időben a Beatricétől Az íróasztalt elérte és a Sikátortól az Ó, gyilkos peronoszpóra volt a kedvencem, az egyik rock, a másik új hullám, ez a két dal volt az én punkságom eredete. Aztán beáramlott Angliából Nina Hagen, Wendy O. Williams, Hazel O'Connor. Számomra ez volt a kezdet kezdete. – Általában a szélsőségesen öltözködő fiúkra is ferde szemmel néztek, te mint lány miért tudtál azonosulni a punkszubkultúrával?

  1. Újpest szent istván tér 8 orvosi rendelő szekszard
  2. Burgenlandi magyarok fóruma
  3. Teknős menhely, Árpád út, Kisvárda (2020)

Pajtás Daloljunk X (Magyar Punk 1982-1986) (2017, Translucent Red, Vinyl) | Discogs

Ezzel zenekarunk a városhoz való kötődését, győri mivoltát kívánta jelezni. A mostani dalok szövegei sem utalnak semelyik oldalhoz állásra, csatlakozásra fél szó erejéig sem. Erről a szövegek fordítása után bárki meggyőződhet. A jelenlegi helyzetnek megfelelően igencsak társadalom kritikusak lettek a nóták, de mindig is úgy gondoltuk: jelmondatunk nem lehet soha a "Ne szólj szám, nem fáj fejnem. " A borítóról még valami: a borítón egy csengersimai festett kazetta látható. A képen látható kazetta a nagy év kereteiben a halakat és a vízöntőt jelöli, vagyis a Kali Yugának is nevezett legsötétebb időt, de egyben az abból való kibontakozást is. A kibontakozás szimbóluma a halpikkelyek fedte korsóból kiágazó, kibontakozó két fej, melyeknek az osztrák és egyéb címereken ábrázolt "a kétfejű sashoz" semmi köze. "

Label: Trottel Records ‎– TR097LP Series: Format: Vinyl, LP, Compilation, Limited Edition, Numbered, Translucent Red Country: Released: Genre: Style: Tracklist Hide Credits – T'34 /Budapest/ A1 – T'34 * Kispolgári Anarchia /Ikarus Koncert 1982/ A2 Kossuth-címer /Ikarus Koncert 1982/ A3 Kisérleti Zene /Demo 1983/ Invázió '84 /Budapest/ A4 – Invázió 84 Dolgozz És Zabálj /Ikarus Koncert 1982/ A5 Kommunista Szombat /Ikarus Koncert 1982/ A6 Nem Punks /Ikarus Koncert 1982/ Biztonsági Tanács /Eger/ A7 – Biztonsági Tanács * Hol A Nagy Igazság? /Demo 1986/ A8 Terepszínű Moszkvics /Demo 1986/ A9 Minden Lehetett Volna Másképp /Demo 1986/ A10 Csábos Kislány /Demo 1986/ A11 Koordináció B /Miskolc/ A12 – Koordináció B * Korlátlan Pszichikai Terror /Demo 1982/ A13 Ki Az Aki Provokál /Demo 1982/ Der Trottel /Budapest/ B1 – Der Trottel * Sárga Eső /Ikarus, Debütáló Koncert 1982. 03/ B2 XX. Századi Kultúrember /Ikarus, Debütáló Koncert 1982. 03/ Marina Revue /Budapest/ B3 – Marina Revue Zúg A Volga /Koncert Paks Totál 85/ B4 Ne Aggódj A Kormány Miatt /Koncert Paks Totál 85/ B5 Romantika /Koncert Paks Totál 85/ Auróra Cirkáló / Győr/ B6 – Auróra Cirkáló * Hánynom Kell Az Emberektől /Demo 1984/ B7 Robotok /Demo 1984/ Tizedes Meg A Többiek /Budapest/ B8 – Tizedes Meg A Többiek Zuhanj Te Bombázó!

Ezen a lemezen 4 Aurora-videoklip is található (Robin Hood, Balkán Express, Csodatevő, Tizenöt múlt). 2001-től 2004-ig ismét volt Újhullám fesztivál az Aurora szervezésében. 2002-ben új album jelent meg, A rezervátum mélyén címmel. A rendszerváltás óta hanyagolt kommunista-ellenes szövegek itt ismét előtérbe kerültek, ellensúlyandó az utóbbi években elterjedő hamis "Kádár-nosztalgiát" (Csinibaba). Ekkortól kezdtek kétgitáros formációban játszani koncerteken, Matula Csaba ritmusgitárossal egészült ki a csapat, majd az ő távozása után a korábbiakban csak trombitán közreműködő Kisbé vette át a posztot. A 2004-es Meddig tart? lemezen alaposan kihasználják a két gitárt, egyébként pedig teljes fordulat a Nincs karácsony-Rezervátum-típusú, könnyebben emészthető vonalhoz képest, sokkal sűrűbb, keményebb zene, a szöveg is méltó a borítón szürreális festményéhez (Farsang Sándor alkotása, akárcsak az Előre kurvák, gengszterek c. album borítója). Egyébként az "1988"-at nem számítva ez az együttes legrövidebb lemeze.

Ezek a felvételek egyszeriek és megismételhetetlenek, a négysávos keverő is álom volt ebben a szubkultúrában, a legszarabb csehszlovák gitárokkal, buherált torzítókkal szólaltak meg a zenekarok, de pont annak van különlegessége, hogy a felvételek zöme nem keverős. Ha közelebbre tették volna a pilleszékre állított magnót, és egy másik kazettára rögzítik a számokat, akkor más került volna a szalagra. Pont ez az egyedisége az egyik legfőbb értéke az anyagnak. Mert a zenélni nem tudás sokszor olyan őserőt, olyan mágiát szabadít fel még most is, hogy minden ötven körüli, egykori tarajos eldobja a vasalót, a fakanalat, a kockás papucsát a sarokba rúgja, és előkapj az MN-től leselejtezett sötétbarna katonai surranóját…